به آکادمی علوم مهندسی خوش آمدید

پروانه اشتغال به کار مهندسی به درد چه کارهایی می خورد؟

Tuesday، ۲۶ Tir ۱۴۰۳

پروانه اشتغال به کار مهندسی به درد چه کارهایی می خورد؟

نظام مهندسی ساختمان

اعتبار قبولی در این آزمون تا چه مدت می باشد؟

اعتبار قبولی در همه ی آزمون های نظام مهندسی حداکثر ۴ سال از تاریخ آزمون می باشد. بنابراین قبول شدگان در مهلت تعیین شده اگر شرایط لازم برای دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی را نداشته باشند، می توانند از این فرصت ۴ ساله استفاده کنند و شرایط لازم مثل کارت پایان خدمت یا موارد دیگر (حتی مهندسانی هستند که در صلاحیت اجرا قبول شده اند اما با توجه به قوانین نظام مهندسی باید برای دریافت صلاحیت اجرا ابتدا در یکی از صلاحیت های نظارت و یا طراحی قبول شوند که پروانه اجرا هم به آنها داده شود) را فراهم کنند.

 

 

 

آزمون نظام مهندسی  سازمان نظام مهندسی حامد مسیح تهرانی

قانون مصوبات کمیسیون هم ارزی رشته ها

توجه: دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ناپیوسته یا کارشناسی و کاردانی با عناوین متفاوت از رشته های اصلی، و همچنین کارشناسی ارشد و دکتری فاقد مدرک کارشناسی در رشته های اصلی جهت اطلاع از امکان دریافت پروانه اشتغال به کار در رشته و صلاحیت مورد نظر کافی است که به اداره کل راه و شهرسازی استان محل عضویت خود، قبل از ثبت نام در آزمون مراجعه کنند. چرا که با عدم توجه به مصوبات کمیسیون هم ارزی و رعایت دستورالعمل ها حتی اگر شما در آزمون های نظام مهندسی شرکت کنید و قبول شوید، قبولی شما بیهوده خواهد بود و پروانه ای برای شما صادر نخواهد شد.

 

 

 

پروانه اشتغال به کار مهندسی به درد چه کارهایی می خورد؟

بعد از قبولی در آزمون نظام مهندسی به شما پروانه اشتغال به کار داده می شود که این پروانه مزایای زیادی دارد که مهمترین مزیت آن این است که برای شما یک اعتبار بزرگ محسوب می شود و می توانید دفتر مهندسی خودتان را راه اندازی کنید.

 

بسیاری از شرکت های حقوقی پروانه های اشتغال به کار و صلاحیت هایی که قبول شده اید را به صورت سالانه خریداری می کنند و یک مبلغی را بابت آن به شما به صورت سالانه پرداخت می کنند. پیشنهاد می کنیم تحت هیچ عنوانی اینکار را نکنید به دلیل اینکه مسئولیت طراحی، نظارت و … صلاحیت های شما در صورتی که اتفاق بدی رخ دهد به عهده شما خواهد بود.

 

 

 

برای ارتقاء پایه نظام مهندسی چه کاری باید انجام دهیم؟

طبق ماده ۱۱ قانون نظام مهندسی در صورتی که آزمون پایه ۳ نظام مهندسی را قبول شویم بعد از گذشت ۴ سال می توانیم از پایه ۳ به پایه ۲ ارتقاء بدهیم البته کلاس هایی هم در نظام مهندسی استان باید شرکت کنیم.

 

همچنین بعد از گذشت ۵ سال دیگر می توانیم از پایه ۲ به پایه ۱ ارتقاء پیدا کنیم.

 

مثلا اگر شخصی در سال ۱۳۹۹ آزمون نظام مهندسی پایه ۳ را قبول شود در سال ۱۴۰۳ می تواند با شرکت در دوره ها و کلاس های نظام مهندسی به پایه ۲ ارتقاء پیدا کند و در سال ۱۴۰۸ می تواند صلاحیت خودش را به پایه ۱ نظام مهندسی ارتقاء بدهد.

 

این شخص بعد از گذشت ۶ سال از تاریخ قبولی آزمون نظام مهندسی پایه ۳ که فرض می کنیم در سال ۱۳۹۹ آن را دریافت کرده یعنی در سال ۱۴۱۴ می تواند برای پایه ارشد درخواست ارتقا بدهد.

 

 

 

ارتقا پایه نظام مهندسی

 

 

 

جمع بندی و نکات پایانی

سوالی که فکر می کنم در ذهن خیلی از مهندسان وجود دارد این هستش که آیا ارزش این را دارد که ثبت نام آزمون نظام مهندسی را انجام دهیم و پروانه اشتغال به کار بگیریم؟ با وجود اینکه در بازار امروز ساختمان سهمیه ها در نظام مهندسی کم شده ولی پاسخ این سوال قطعا بله هست.

 

شک نکنید که داشتن یک پروانه اشتغال به کار برای شما یک اعتبار بزرگ محسوب می شود و در جایی که شما بخواهید استخدام شوید یا حتی به صورت پروژه ای کار کنید داشتن پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی یکی از اعتبار های شما خواهد بود.

 

امیدوارم از این مقاله استفاده کافی را برده باشید.

 

آزمون نظام مهندسی  سازمان نظام مهندسی حامد مسیح تهرانی

آزمون نظام مهندسی آمادگی آزمون نظام مهندسی آزمون نظارت و اجرا حامد مسیح تهرانی

 

 

به قلم و توصیه مهندس حامد مسیح تهرانی از اساتید و مدرسین برجسته دوره های آمادگی آزمون نظام مهندسی در کشور

 

آکادمی علوم مهندسی با بهرگیری از سالها تجربه آموزشی در زمینه نظام مهندسی اقدام به یک روش و متد خاص و منحصر به فرد کرده است که در آن تمامی نیازهای داوطلبان آزمون فراهم خواهد شد .

 

آموزش اصولی و رایگان ساختمان سازی ( مهندسی طراحی ، نظارت و اجرا )

در پیج اینستاگرام آکادمی علوم مهندسی

nezammohandesimemari@

با دنبال کردن این پیج

و استفاده کردن از مطالب مفید و کاربردی آن

خود را تبدیل به یک مهندس حرفه آیی کنید

 

 

مشاوره در واتس آپ مشاوره در تلگرام